Over Oilily

“A thing of beauty is a joy forever”

– John Keats

Schoonheid is een constante bron van plezier. Zeker wanneer het je lukt om de schoonheid in alles te zien, met waardering voor wat er om je heen gebeurt. Want schoonheid zit in van alles: in de zon die schijnt, de bloemen die weelderig bloeien tot de grote glimlach die je op een kind’s gezicht tovert als het een ijsje krijgt.

Dat is waar Oilily voor staat. Voor de momenten die het leven mooier en leuker maken, waarbij schoonheid en plezier voorop staan. Het is dan ook niet gek dat ons mantra van de dichter John Keats komt, “a thing of beauty is a joy of forever”. Bij Oilily zorgen we dan ook dat alles wat wij maken daaraan voldoet. Onze collecties zijn niet alleen mooi maar zorgen ook voor een glimlach, een geluksmoment, een moment van blijdschap. Dit doen we door met veel zorg en creativiteit aan onze prachtige ontwerpen vaak verrassende details toe te voegen. Van een mooi knoopje op een onverwachte plek, tot een grappige quote aan de binnenkant van een jas, tot borduursels in glittergaren en verstopte fantasiebeesten op een mouw - schoonheid zit hem in het geheel of juist in de details. Hoe dan ook, schoonheid en plezier zit in ons verweven, in alles wat we doen.

 

 

Blije mensen, blije planeet

Onze kleding wordt niet alleen met veel oog voor detail ontworpen, we denken ook aan het grotere geheel. Daarom letten we ook op het duurzame aspect in mode, onze kleding wordt gemaakt om nog vele jaren van te genieten. Door het gebruik van hoogwaardige materialen, afwerkingen en recycled stoffen van PET-flessen zorgen we ook voor een blije wereld om ons heen. Want niet alleen wij en onze kinderen moeten kunnen genieten, ook de generaties die na ons volgen.

Daarnaast maken we graag gebruik van ambachtelijke technieken waarbij we nauw samenwerken met vakmensen uit landen die bepaalde naai-of borduurtechnieken nog beheersen, zoals in India. En de ambachtlieden die de zachtste knitwear breien in onze ateliers in Litouwen. Lees meer over onze ateliers op Ateliers Oilily.

Ons Verhaal

Oilily is in 1963 in Nederland opgericht door Willem en Marieke Olsthoorn als een merk met een visie. Zij starten het toen nog Olly geheten kledingmerk, omdat ze vrolijke en kleurrijke kleding misten in het kledingaanbod voor kinderen. Zij namen als eersten het kind centraal in het ontwerpproces. Met origineel kleurgebruik, innovatieve ontwerpen, aandacht voor wat kinderen willen (bijvoorbeeld diepe zakken om hun schatten in te bewaren), vrolijke patronen, gedegen vakmanschap en hoogwaardige materialen.

In 1986 lanceerde Oilily de eerste collectie voor vrouwen, niet alleen voor de moeders van de kinderen die al Oilily droegen, maar juist voor alle vrije, creatieve vrouwen die wat speelse nonchalance in hun garderobe willen toevoegen. Sinds de oprichting zijn de Oilily-waarden niet veranderd en maken wij nog steeds kleding voor kinderen en stijlvolle vrouwen die niet bang zijn om op te vallen en die hun kleding op verrassende manieren durven te combineren.

Onze Collectie
In de loop der jaren heeft Oilily niet stilgestaan en is de collectie uitgebreid met een tassen collectie, accessoires, beddengoed en parfum. Alle producten uit de verschillende collecties van van Oilily zijn wereldwijd verkrijgbaar. Vind onze meest uitgebreide selectie aan Dames, Meisjes of Jongens kleding hier.

Veel plezier!

❤️ Team Oilily