Over Oilily

 

 

“A thing of beauty is a joy for ever”

– John Keats

Dit is de eerste regel uit het gedicht Endymion van Keats en is vanaf de start het mantra geweest voor iedereen bij Oilily. Elk artikel moet aan dit criterium voldoen voordat het de naam Oilily mag dragen. We hopen dat mensen lang plezier hebben van de producten die we maken.

Oilily kleedt vrouwen en kinderen. Praktische, comfortabele en functionele ontwerpen en materialen waarbij alles draait om stijl, kleur en het kenmerkende Oilily joie de vivre. Oilily gebruikt verrassende kleurencombinaties, details en texturen en is geschikt voor grote en kleine mensen die vol verwondering en plezier in het leven staan. We proberen het leven te zien door de ogen van onze klanten. Dit betekent dat we voor vrouwen veelzijdige kleding maken die op diverse manieren te dragen is, tijdens verschillende gelegenheden. En voor kinderen betekent dit dat we kleding maken waarin ze kunnen spelen (blije kinderen) met oog voor kwaliteit en duurzaamheid (blije ouders – en blije planeet).

 

 

Ons verhaal
Oilily is in 1963 in Nederland opgericht als een merk met een visie. Aanvankelijk begonnen als kinderkleding bedrijf, waren we de eersten bij wie het kind centraal stond in het ontwerpproces. Met origineel kleurgebruik, innovatieve ontwerpen, aandacht voor wat kinderen willen (bijvoorbeeld diepe zakken om hun schatten in te bewaren), vrolijke patronen, gedegen vakmanschap en hoogwaardige materialen. In 1986 lanceerden we onze eerste dameslijn. Met dezelfde Oilily-waarden, ontworpen voor stijlvolle vrouwen die niet bang zijn om op te vallen en die hun kleding op verrassende manieren durven te combineren.

Ons assortiment
Oilily heeft het assortiment in de loop der jaren regelmatig uitgebreid en heeft tegenwoordig naast kleding ook een tassen collectie, accessoires, beddengoed en badkamer artikelen. De producten van Oilily worden wereldwijd verkocht via luxe offline en online winkels.  

In onze eigen webshop is de meest uitgebreide selectie Oilily-producten te vinden, die naar bijna alle landen ter wereld worden verzonden, inclusief de VS.