Over Oilily

 

 

“A thing of beauty is a joy for ever”

– John Keats

Elk artikel moet aan dit criterium voldoen voordat het de naam Oilily mag dragen. We hopen dat mensen lang plezier hebben van de producten die we maken.

Oilily maakt dames en kinderkleding, waarbij alles draait om stijl, kleur en het kenmerkende Oilily joie de vivre. Maar het moet wel praktisch, comfortabel en functionele zijn. Oilily gebruikt verrassende kleurencombinaties, details en materialen en is geschikt voor iedereen die met plezier in het leven staat. We proberen het leven te zien door de ogen van onze klanten. Dit betekent dat we voor vrouwen veelzijdige kleding maken die op diverse manieren te dragen is, tijdens verschillende gelegenheden. En voor kinderen betekent dit dat we kleding maken waarin ze kunnen spelen (blije kinderen) met oog voor ecologische kwaliteit en duurzaamheid (blije ouders – en blije planeet).

 

 

Ons verhaal
Oilily is in 1963 in Nederland opgericht als een merk met een visie. Aanvankelijk begonnen als kinderkleding bedrijf, waren we de eersten bij wie het kind centraal stond in het ontwerpproces. Met origineel kleurgebruik, innovatieve ontwerpen, aandacht voor wat kinderen willen (bijvoorbeeld diepe zakken om hun schatten in te bewaren), vrolijke patronen, gedegen vakmanschap en hoogwaardige materialen. In 1986 lanceerden we onze eerste dameslijn. Met dezelfde Oilily-waarden, ontworpen voor stijlvolle vrouwen die niet bang zijn om op te vallen en die hun kleding op verrassende manieren durven te combineren.

Ons assortiment
Oilily heeft het assortiment in de loop der jaren regelmatig uitgebreid en heeft tegenwoordig naast kleding ook een tassen collectie, accessoires, beddengoed en badkamer artikelen. De producten van Oilily worden wereldwijd verkocht via luxe offline en online winkels.  

In onze eigen webshop is de meest uitgebreide selectie Oilily-producten te vinden, die naar bijna alle landen ter wereld worden verzonden, inclusief de VS.