Klantenservice

Heb je een vraag of een klacht?

Heb je een vraag of een klacht dan kan je altijd een email sturen naar shop@oilily.com of bellen met +31 (0)72 2010010. Wij zullen zorgen dat je zo snel mogelijk een reactie van ons ontvangt. 
Indien er een artikel retour gestuurd dient te worden i.v..m. een klacht, neem dan contact op met onze klantenservice zodat wij je een gratis retourlabel kunnen toesturen.·

Een verkeerd artikel ontvangen?

Helaas komt het heel af en toe voor dat er een verkeerd artikel geleverd wordt. Indien dit bij jou het geval is vragen wij je zo snel mogelijk contact met ons op te nemen. Wij zullen je dan vragen het verkeerde artikel te sturen aan ons. Gebruik hiervoor de retourbon en het gratis retourlabel, deze ontvang je bij je bestelling. Zodra wij de retourzending ontvangen hebben zullen wij (indien mogelijk) het juiste artikel aan je toesturen. 

 

De Europese Commissie biedt een platform voor online geschillenbeslechting aan voor consumenten, die u kunt vinden op http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Wij nemen niet deel aan een geschillenbeslechtingsprocedure.